kroll ny top banner se

Alloljebrännare KROLL KGUB serietysk varmeteknik sedan 1963

alloljebrännare Kroll alloljebrännaren Kroll KGUB
alloljebrännare Tyska Kroll alloljebrännaren
alloljebrännare från Tyska Kroll  alloljepanna biooljebrännare alloljebrännaren
alloljebrännare Kroll alloljebrännaren

Vi på Alloljepannor i Skandinavien AB erbjuder ett stort utbud av alloljebrännare från tyska Kroll. Vi ger dig gärna råd och vägledning om vilken alloljebrännare som passar dig bäst utifrån dina specifika behov.

Vi hjälper dig att räkna ut storlek, bränsleval samt förberedelser inför installation för säkerställa att din alloljebrännare ska fungera optimalt.

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig tveka inte att kontakta oss på 08-410 402 44.

Varför ska du installera en alloljebrännare?

Att installera en Kroll KGUB alloljebrännare erbjuder en mängd fördelar som kan förbättra både din ekonomi och miljöpåverkan:

Kostnadsbesparing

Genom att byta till en Kroll KGUB alloljebrännare kan du förvänta dig betydande besparingar på dina uppvärmningskostnader. Denna effektiva teknik optimerar bränsleförbränningen och minimerar slöseri, vilket leder till lägre energikostnader över tid.

Mångsidighet i bränsleval

En av de främsta fördelarna med Kroll KGUB-serien är dess förmåga att använda en rad olika oljor som bränsle. Oavsett om du har tillgång till E01, mineralolja, hydraulolja, animalisk olja, bioolja, RME, HVO, rapsolja eller fiskolja, kan alloljebrännaren hantera dem alla effektivt.

Ren förbärnning

Kroll KGUB alloljebrännare är kända för sin förmåga att leverera en 100% luktfri och rökfri förbränning oavsett vilken olja du väljer. Detta innebär en mer behaglig och hälsosam miljö i ditt uppvärmda utrymme. Perfekt för vanliga varmluftspannor och vattenburna pannor!

Användarvänlighet

Installationen av en Kroll KGUB alloljebrännare är en smidig process, och när den är på plats kräver den minimal daglig skötsel. Detta sparar tid och ansträngning för användarna och gör den till ett praktiskt val.

Anpassningsbarhet

Kroll KGUB alloljebrännare kan enkelt anpassas till din befintliga värmepanna genom att kopplas till dess termostat. Den smidiga övergången innebär minimal störning av din nuvarande uppvärmningsanläggning.

HålLbarhet & Garanti

Kroll KGUB alloljebrännare är kända för sin pålitlighet och prestanda. De levereras med en treårig fabriksgaranti, vilket ger dig trygghet som kund och visar tillverkarens förtroende för produkten.

Sammanfattningsvis erbjuder Kroll KGUB alloljebrännare en kostnadseffektiv, mångsidig, och miljövänlig lösning för din uppvärmningsbehov. Genom att byta till denna teknik kan du njuta av lägre uppvärmningskostnader samtidigt som du minskar din påverkan på miljön och skapar en renare och mer bekväm inomhusmiljö.

Byt Er nuvarande brännare mot en Kroll KGUB alloljebrännare och börja direkt att kraftigt minska dina uppvärmningskostnader.

pannor som passar till krolls alloljebrännare

Kroll Alloljebrännare KGUB passar på alla pannor, gamla som nya, olje, ved, pellets, kombi, vatten, varmluft. Alla pannor kan utrustas med Kroll´s världsberömda alloljebrännare Kroll KGUB, oavsett längd/bredd på Er förbränningskammare.

Kroll har marknadens bredaste utbud av alloljebrännare. Med totalt 7 olika modeller av alloljebrännare hittar Ni alltid en modell som passar i just Er panna i förhållande till max kW effekt i befintliga pannan vilket är viktigt så man ej bränner ut / skadar sin förbränningskammare.

Kroll alloljebrännare KGUB finns från 20 kW - 200 kW.

Underhåll av alloljebrännare från kroll

Kroll's alloljebrännare är helautomatiska och erbjuder en bekväm och bekymmersfri uppvärmningslösning. Dessa brännare kräver minimal daglig skötsel, vilket gör dem idealiska för användare som uppskattar en effektiv och tidsbesparande uppvärmningsprocess. För att säkerställa att brännaren fungerar i toppskick och fortsätter att leverera pålitlig värme under lång tid rekommenderas det att du utför några enkla underhållsåtgärder.

Unikt för Kroll's alloljebrännare är deras användarvänliga design. Filtret i pump-paketet behöver normalt ses över ungefär varannan månad. Detta är en snabb och enkel åtgärd som hjälper till att bibehålla brännarens effektivitet och förlänga dess livslängd. Det gör det också möjligt att hålla bränslesystemet fritt från oönskade partiklar och föroreningar som kan påverka prestanda och pålitlighet.

För att göra underhållet ännu enklare och mer praktiskt har Kroll designat sina alloljebrännare med en smart sidoupphängning på hållaren som standard. Detta gör att du enkelt kan svänga bort brännaren från sin normala driftsposition till ett service-läge. Det bästa är att detta kan göras utan att behöva demontera brännaren från sin hållare. Denna innovativa funktion förenklar rengöringsprocessen och inspektionen av brännaren, vilket sparar tid och möda.

Så med Kroll's alloljebrännare kan du lita på att din uppvärmningslösning är både effektiv och praktisk. Med minimal ansträngning kan du säkerställa att din brännare fungerar smidigt och att din uppvärmningssystem är i bästa möjliga skick under lång tid framöver. Det här är bara en av de många fördelar som Kroll's alloljebrännare har att erbjuda när det gäller att göra din uppvärmning så problemfri och pålitlig som möjligt.

Anpassningar efter din befintliga panna

Alloljebrännarna är enkla att integrera med er befintliga pannas termostat, och ni kommer att märka en betydande skillnad i ert uppvärmningssystem. Denna övergång kommer att kännas smidig och bekymmersfri, och det bästa är att det inte kommer att finnas någon märkbar skillnad i driften jämfört med era tidigare oljebrännare. Det som däremot blir påtagligt är de omedelbara besparingarna på era el- och oljeräkningar, vilket ger er en ökad ekonomisk frihet.

För de som saknar en fungerande panna erbjuder vi ett brett utbud av kompletta system och utrustning, inklusive varmluftspannor och vattenburna pannor som är utrustade med Krolls pålitliga alloljebrännare. Utforska vårt sortiment närmare på vår hemsida under avsnitten om varmluftspannor och vattenburna pannor för att hitta den perfekta lösningen som passar era behov och förutsättningar.

Våra Kroll alloljebrännare levereras komplett med en "universalhållare" som är utformad för att passa alla typer av pannor. Dessutom ingår en kraftfull matarpump och ett filterpaket i leveransen. Observera att för korrekt funktion behöver ni ha en tryckluftsanslutning på 2-3,5 Bar. För vattenburna pannor kan vår patenterade Z-tube (keramisk insats) ibland vara nödvändig för att förbättra förbränningen, sänka avgastemperaturen och minska bildandet av sot. Detta kan dock variera beroende på alloljebrännarmodellen, och vi är glada att svara på era frågor och ge råd som är anpassade efter er specifika panna.

Vi betonar vikten av att hålla skillnaden i maximal effekt mellan er panna och den valda alloljebrännaren inom intervallet 10-20%. Detta säkerställer en optimal förbränning och minimerar risken för skador på er pannas förbränningskammare. Därför erbjuder vi ett omfattande utbud av olika modeller av alloljebrännare, vilket gör det möjligt för er att hitta den perfekta matchningen för er befintliga panna.

Förutom alloljebrännare erbjuder vi även Krolls egna tystgående kompressorer med en ljudnivå under 50 dBA. Detta är en annan komponent som kan förbättra er uppvärmningsupplevelse och göra den mer behaglig.

För att ytterligare stärka ert förtroende erbjuder Kroll en fabriksgaranti på 3 år på deras produkter, vilket garanterar er trygghet som kund och visar vårt åtagande att leverera pålitlig kvalitet och prestanda.

 

Teknisk information för serien Kroll KGUB 20-200 KW.

Nedan finner du teknisk information för samtliga alloljebrännare för Krolls KGUB-serie.

Vänd telefonen för att visa hela tabellen

Teknisk dataKG/UB
20PK/Villa
KG/UB
20
KG/UB
55
KG/UB
70
KG/UB
100
KG/UB
150
KG/UB
200
Effekt kW 14-24 25-37 37-55 55-80 80-100 85-150 130-200
Förbrukning/h kg/h 1,4-2,3 2,5-3,9 3,6-5,2 5,4-7,8 7,8-9,6 8,9-14,1 12,7-18,0
El


V
W
A
230/50 Hz
110
0,85
230/50 Hz
110
0,85
230/50 Hz
110
0,85
230/50 Hz
110
0,85
230/50 Hz
110
0,85
230/50 Hz
250
1,40
230/50 Hz
250
1,40
El W 350 1.100
El


V
W
A
230
460
2,3
230
1.210
6,0
230
1.210
6,0
230
1.210
6,0
230
1.210
6,0
230
1.350
6,4
230
1.350
6,4
Rotation Rpm 2.800 2.800 2.800 2.800 2.800 2.800 2.800
Vikt kg 11,5 15 15 16 16 26 26

Kroll alloljebrännare levereras kompletta med kraftig matarpump med rengörningsbart filterpaket, anslutningsdetaljer, universalhållare för alla pannor samt som tillbehör: keramisk insats (sk Z-tube) vid vattenburen panna.

Matarpumpen klarar av att pumpa oljan över 100 m.

10 fördelar med alloljebrännare från Kroll

Nedan har vi listat top fördelar med att installera en alloljebrännare från Kroll:

 1. Sänker din uppvärmningskostnad
 2. Fungerar med all sorts olja
 3. Lukt- och rökfri förbränning
 4. Anpassningsbar efter din befintliga panna
 5. Helautomatisk
 6. Kräver ingen dalig skötsel
 7. Lägre underhållskrav
 8. Minskad miljöpåverkan
 9. Stabil värmeleverans
 10. Flexibilitet vid bränsleknapphet

 

Beställ en alloljebrännare

 Vill du veta mer eller beställa en alloljebrännarna från Kroll är du välkommen att kontakt oss.

Har du några frågor om våra alloljebrännare eller vilken storlek på alloljebrännare du ska välja får du gärna ringa oss på 08-410 402 44 så hjälper vi dig att rätt lösning utifrån dina rådande förutsättningar.

alloljepannor
© Alloljepannor i Skandinavien AB  
tel. 08 410 402 44