kroll ny top banner se
varmluftspannor kroll

Varmluftspanna från Tyska Kroll

Letar du efter marknadens bredaste sortiment av varmluftspannor? Då har du kommit rätt! Vi på Alloljepannor i Skandinavien AB erbjuder marknadens största utbud av varmluftspannor. Vårt team av experter är redo att ge dig råd och vägledning om vilken varmluftspanna som passar bäst för ditt specifika uppvärmningsbehov.

Vi hjälper dig att räkna ut storlek, bränsleval samt förberedelser inför installation för säkerställa att din varmluftspanna ska fungera optimalt. 

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig tveka inte att kontakta oss på 08-410 402 44.

 

Vilket uppvärmningsbehov Har du?

En varmluftspanna har ett väldigt brett använingsområde och kan användas till värma upp samt skapa behagligt inomhusklimat i många olika typer av lokaler, exempelvis:

 • Butiker
 • Garage
 • Industrilokaler
 • Stall
 • Sporthallar
 • Verkstäder
 • Växthus

 

Val av varmluftspanna

Våra varmluftspannor används idag primärt för uppvärmning, torkning och ventilering av en mängd olika lokaler.

En varmluftspanna från Kroll kan fås som fristående enhet, både horisontell eller vertikal. Därtill kan du individuellt anpassa kanalsystemet för skapa en bra varmluftsfördelning i ett eller flera rum.

Enheterna kan användas året runt: På sommaren ger de frisk luft i ventilationsläge, på vintern säkerställer de behagliga temperaturer och hjälper till att minska dina energikostnader. Speciellt i stora hallar med högt i tak är kombinationen med vår takfläkt Kroll DV särskilt användbar och kan ge dig ytterligare besparingspotential genom värmeåtercirkulation. 

Krolls varmluftspannor styrs smidigt med modern automatik, kan användas med fri utblåsning eller samarbeta med system av kanaler som fördelar värmen.

Varmluftspannorna från Kroll är byggda med förbränningskammare och värmeväxlare i högkvalitativt rostfritt stål med 15% kromblandning och med en verkningsgrad på över 93 %.

Varmluftspannorna är byggda för perfekt anpassning till våra allolje- och biooljebrännare, service och skötsel är därför mycket enkel att genomföra vid t.ex. biooljedrift.

Vet du inte vilken typ av brännare som just du ska ha till din varmluftspanna - inga problem. Våra experter hjälper dig gärna med att hitta rätt typ av brännare som passar era behov bäst. 

Vårt sortiment av varmluftspannor

Vi förstår att varje uppvärmningsbehov är unikt. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar som kan anpassas efter dina specifika krav. Oavsett om du behöver en stationär, mobil eller väggmonterad varmluftspanna, kan vi hjälpa dig att utforma den perfekta lösningen för din verksamhet eller lokal.

I vårt sortiment från Tyska Kroll har vi flera varianter av varmluftspannor, såsom:

Stationär varmluftspanna

Stationära varmluftspannor passar bäst för uppvärmning av t ex industrilokaler som bilverkstäder, hallar, växthus med flera m.m.

I Krolls sortiment av stationära varmluftspannor (S-serien) finns 17 olika modeller utrustade med antingen oljebrännare, alloljebrännare, biooljebrännare, RME-brännare eller gasbrännare alltid med 100 % förbränning av alla oljor.

Läs mer om våra stationära varmluftspannor.

Mobil varmluftspanna

Mobila varmluftspannor är perfekta för er som behöver ha möjligheten att enkelt, smidigt och lätt flytta varmluftspannan till det område i er lokal som för tillfället behöver uppvärmning bäst.

Våra mobila varmluftspannor används av många professionella användare över hela världen hos t ex: maskin-, verktygs-, uthyrningsföretag, lantbruk, verkstäder, bygg- och gruvindustri m.m.

Läs mer om våra mobila varmluftspannor.

Väggmonterad varmluftspanna

Väggmonterade varmluftspannor passar bra för lokaler med mindre utrymme att montera varmluftspannan på.

Dessa lämpar sig bra för garage, verkstäder, stall, växthus mm.

Läs mer om våra väggmonterade varmluftspannor.

Vilken typ av varmluftspanna du behöver beror på typ av lokal, verksamhet i lokalen samt hur lokalen är som du ska värma upp. Kontakta oss så hjälper vi dig gärna hitta rätt varmluftspanna för just ditt specifika uppvärmningsbehov!

Olika typer av brännare till din varmluftspanna

Hos oss på www.alloljepannor.se kan du få din varmluftspanna levererad med olika typer av brännare. Våra varmluftspannor levereras med antingen:

 • Oljebrännare
 • Gasbrännare
 • Biooljebrännare
 • Alloljebrännare
 • RME-brännare 

Olika varmluftspannor från Kroll

Modellerna i standardserien av varmluftspannor från Tyska Kroll finns i effekterna från 25 kW-800 kW, medan specialserien av varmluftspanna från Kroll S serien börjar på 800 kW och går upp till 1500 kW (1,5MW).

Modellerna i standardserien av Kroll varmluftspanna S, M och SL -serie har rostfri värmeväxlare och förbränningskammare. Varmluftspannorna i dessa serier används för helautomatisk uppvärmning i hallar, verkstäder, växthus, spannmålstorkar m.m. Samtliga modeller av varmluftspanna Kroll S, M och SL serie levereras med hela 5 års fabriksgaranti.

Vi kan skräddarsy er nya Kroll varmluftspanna för anslutning till era befintliga ventilationskanaler.

 • Pa effekter fr 100-1600 Pa-tryck
 • 5 års fabriksgaranti
 • Skräddarsydda ventilationslösningar
 • Högkvalitets rostfritt stål i värmeväxlare och förbränningskammare, kvalitet 1.4512 med 15% krom

 

Hur fungerar varmluftspannor?

Det finns många likheter mellan varmluftspannor och vattenburna pannor. Den stora skillnaden är att varmluftspanna sprider värmen via luft och inte vatten. För att en varmluftspanna ska kunna fördela den uppvärmda luften effektivt måste den vara utrustad med kraftig fläkt.

Varmluftsbannor bör också kopplas till ett styrsystem för att effektivt kunna styra varmluftspannans förbränning utifrån önskad rumstemperatur samt övervaka pannans funktioner och fläkt.

En varmluftspanna kan användas både för fri utblåsning eller samarbeta med system av kanaler som fördelar värmen i ett rum eller lokal.
 

Vad är fördelarna med varmluftspannor?

Fördelarna med varmluftspannor är många:

 1. Varmluftspannor är relativt billiga att installera
 2. Du kan flytta en varmluftspanna så länge den inte är kopplad till en kanal
 3. Varmluftspannor kan användas i rum och lokaler där det ej finns tillgång till vattensystem för spridning av värme
 4. Bra och effektiv lösning för uppvärmning av lokaler med oregelbunden användning
 5. Till skillnad mot vattenburna pannor finns det ingen risk att en varmluftspanna fryser

 

Energibesparing & Hållbarhet

En av de största fördelarna med varmluftspannor är deras energieffektivitet och miljövänliga egenskaper. Genom att använda förnybara bränslen som bioolja, RME eller HVO kan du minska din miljöpåverkan samtidigt som du sparar på energikostnaderna. Våra varmluftspannor från Kroll är utformade med energibesparingsteknik för att maximera energieffektiviteten och minska utsläppen.

 

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Nedan har vi samlat vanliga frågor och svar kring installera och äga en varmluftspanna:

Vad är en varmluftspanna?

En varmluftspanna är en typ av värmeanläggning som använder luft  för att värma upp en byggnad genom att blåsa fritt ut alt att cirkulera luft genom ett system av kanaler.

Vad är skillnaden mellan en varmluftspanna och en vattenburen panna?

En varmluftspanna använder luft för att sprida värme, medan en vattenburen panna använder vatten. Varmluftspannor är lämpliga för lokaler där det inte finns tillgång till ett vattensystem för värmespridning.

Vilka olika typer av bränslen kan användas i en varmluftspanna?

Kroll varmluftspannor är mångsidiga och kan drivas med en rad olika bränslen för att möta dina specifika behov. Vårt sortiment inkluderar olja, allolja, bioolja, gas, pellets, ved, RME och HVO. Denna breda valmöjlighet ger dig flexibilitet att välja det bränsle som passar bäst för din situation samtidigt som du tar hänsyn till miljövänliga alternativ. 

Oavsett om du föredrar traditionella bränslen som olja och ved eller satsar på hållbara alternativ som bioolja och HVO, erbjuder Kroll varmluftspannor en anpassningsbar och effektiv lösning för din uppvärmningsanläggning. Kontakta oss för att utforska vilket bränsle som bäst matchar dina behov och bidrar till en mer hållbar energianvändning.

VARFÖR SKA JAG ANLITA EN EXPERT VID VAL AV VARMLUFTSPANNA?

Att välja rätt varmluftspanna är en betydande investering för effektiv och pålitlig uppvärmning. Här är fem viktiga skäl till varför du bör överväga att anlita en expert när du står inför beslutet att köpa en varmluftspanna:

 1. Optimal dimensionering: En expert kan noggrant bedöma din byggnads storlek, isolering och specifika krav för att dimensionera varmluftspannan korrekt. Detta säkerställer att du får en anläggning som effektivt möter ditt uppvärmningsbehov utan onödigt slöseri med energi.
 2. Bränsleval och miljö: Specialister har djup kunskap om olika bränslen och deras påverkan på miljön. De kan guida dig genom alternativen, inklusive hållbara val, och hjälpa dig att välja ett bränsle som är både effektivt och miljövänligt.
 3. Teknisk expertis: Installation och underhåll av varmluftspannor kräver teknisk expertis. En erfaren expert kan säkerställa korrekt installation och driftsättning, vilket maximerar varmluftspannans prestanda och livslängd.
 4. Regelverk och tillstånd: Lokala byggregler och tillståndskrav kan variera. En expert är bekant med dessa regler och kan hjälpa dig att navigera genom tillståndsprocessen för att säkerställa att installationen uppfyller alla krav.
 5. Individuella anpassningar: Varje fastighet är unik och en expert kan skräddarsy en lösning som passar dina specifika behov och förutsättningar. Det kan innebära att välja rätt modell, bränsle och tillbehör för att optimera varmluftspannans prestanda. Att samarbeta med en expert när du väljer varmluftspanna är ett smart steg för att säkerställa långsiktig effektivitet, kostnadsbesparingar och hållbar uppvärmning för din fastighet.

Hur dimensionerar jag rätt varmluftspanna för min byggnad?

För att dimensionera rätt storlek på varmluftspannan behöver du ta hänsyn till byggnadens yta, isolering, klimat och varmvattenbehov. Kontakta oss om du vill ha hjälp!

Vilka underhållskrav har en varmluftspanna?

Väldigt lite, vid normal körning ca 1-2 gånger per år.

Vad är kostnaden för att köpa och installera en varmluftspanna?

Kostnaden för att köpa och installera varierar beroende på storlek, bränsleval samt komplexitet i installationen. Vi hjälper dig gärna med en offert baserat på dina specifika behov.

Vilka miljöfördelar har en varmluftspanna?

Beroende på bränsleval kan varmluftspannor vara miljövänliga alternativ eftersom de kan använda förnybara bränslen som som uppvärmningskälla, exempelvis bioolja, RME eller HVO istället för fossila bränslen.

Krävs det tillstånd för att installera en varmluftspanna?

Det kan variera beroende på ditt geografiska område och lokala regler. I vissa fall kan tillstånd krävas för installation och användning av värmesystem. Kontakta oss ifall du är osäker!

Hur lång tid tar det att installera en varmluftspanna?

Installations tiden varierar beroende på storlek och komplexitet, men våra experter kan ge dig en uppskattning baserat på dina specifika behov.

Hur lång är livslängden för en varmluftspanna?

Livslängden varierar beroende på kvalitet, underhåll och användning. Generellt sett kan en varmluftspanna från Tyska Kroll har en livslängd på ca 25-30 år!

Finns det garantier för varmluftspannor från Kroll?

Ja, alla våra varmluftspannor från Kroll levereras med en 5-års fabriksgaranti, vilket ger dig trygghet och bekymmersfritt ägande.

Vad gör jag om jag inte vet vilken varmluftspanna som passar bäst för min verksamhet?

Kontakta våra experter, och vi kommer att guida dig genom processen för att hitta den bästa varmluftspannan för dina specifika behov och förutsättningar.

Välj en varmluftspanna från Kroll

När det gäller pålitliga, effektiva och hållbara varmluftspannor är Kroll det självklara valet. Vi är stolta över att vara generalagent för Tyska Kroll i hela Skandinavien och erbjuder deras fullständiga sortiment av varmluftspannor för uppvärmning.

Kroll tillverkerar alla varmluftspannor av material med högsta kvalitet och energibesparande teknologi. Det gör att deras varmluftspannor har en lång hållbarhet, vilket skapar trygghet och bekymmersfritt ägande samt tillförlit till uppvärmningskällan under årets kallaste månader.

Kroll garanterar kvaliteten på alla sina produkter och som första tillverkare inom värme- och ventilationssektorn erbjuder de sina kunder 5 års fabriksgaranti på samtliga varmluftspannor. 

 

offert på varmluftspannor

Tveka inte att kontakta oss på 08-410 402 44 om du önskar en offert på en varmluftspanna eller har frågor eller behöver mer information. Vi finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din uppvärmningsbehov!

alloljepannor
© Alloljepannor i Skandinavien AB  
tel. 08 410 402 44